Hosting overzicht, allemaal aanraders om je website onder te brengen

Verklarende Woordenlijst

 


Een van de belangrijkste zaken voor je website is wel de hosting.. waar breng je je site onder ! Als je net begint , is dat meestal bij ruimte van je provider, of een gratis host. Echter daar heb je vaak last van vervelende pop-ups, banners, beperkte ruimte trage Servers etc. Ook zit je dan vaak met een moeilijke url voor je website, die niemand onthoud. Vandaar dat het ten zeerste aan te raden is om een betaalde host te nemen, waar je je eigen domeinnaam kunt kiezen, alle ruimte voor je site hebt, geen vervelende popups of banners krijgt, kortom alle vrijheid.  

Webwinkel beginnen

Nu zijn er ontzettend veel aanbieders van hosting, echter ik beperk me tot  de onderstaande aanbieders met wie ik ( en vele bezoekers met mij ) zeer goede ervaringen heb. En voor de kosten hoef je het niet te laten. De prijzen van Hosting zijn de laatste jaren sterk gedaald. Begin dus vandaag nog op je eigen server, met je eigen domeinnaam. Alle vrijheid, succes verzekerd !


Yourhosting tip J info Jouwweb info 
VPS Jouw Site Jouw Homepage Jouw E-mail

Het zijn stuk voor stuk betrouwbare, solide hosts, allen met jarenlange ervaring. Waar zit hem dan het verschil ? Ik vergelijk het altijd met auto's : Stel je moet van A naar B , en je hebt de keus tussen de allerduurste BMW, de snelste Mercedes of de allernieuwste Jaguar. Alle 3 brengen je van A naar B , alle 3 is het een voorrecht om in te rijden , en alle 3 is het rijplezier en de service 100 %. Je keuze zal dus afhangen van je persoonlijke voorkeur of de kleine details. 

Waar moet je dan op letten ? Dit is helemaal afhankelijk van je eigen wensen; Verbruik je veel dataverkeer, heb je veel ruimte nodig voor je website, wil je extra's zoals een gastenboek of foto-album, hoeveel e-mail adressen wil je etc.. Om je het wat eenvoudiger te maken zet ik hieronder een korte omschrijving van een aantal verschillende hosting bedrijven waarmee ikzelf ( en velen anderen ) goede ervaringen heb :

Jouwweb.nl : Wil jij een eigen website, inclusief domeinnaam, hosting en een eigen mailadres, maar vind je het maken van een website nogal ingewikkeld en heb je geen geld voor een webdesigner? Ik vind de websitebuilder van JouwWeb een uitkomst. Je maakt eenvoudig een professionele website die geschikt is voor alle apparaten. De kosten: 90 euro per jaar Inclusief domeinnaam, mailadres en de eenvoudige websitebuilder. Kijk voor meer info op www.jouwweb.nl

Yourhosting tipWat Your Hosting zo uniek maakt is dat hun servers in Nederland staan met alleen maar redundant uitgevoerde webservers, perfecte backup facciliteiten en veel piekvermogen in hun netwerk (Netwerk: 6x100 Mbit en 2x 1000 Mbit). En toch een lage prijs ... ze bieden ook 3 pakketten aan : personal, professional en advanced met ruime mogelijkheden tot aanpassingen.. en verder :

1. Snelle toegang tot een vakkundige helpdesk per e-mail en telefoon, geen wachttijden!
2. Mail wordt dezelfde dag vaak nog beantwoord. 
3. Volledig zelf beheerbare e-mail accounts, autoresponders, mailinglist, webmail en onbeperkt veel e-mail aliassen!
4. Voorgeïnstalleerde scripts, waaronder een Image Gallery, Poll, Gastenboek, Formulieren generator en Statistieken.
5. Vele extra tools om je account mee te beheren en add-on's voor je website.
6. Php, MySQL, CGI, SSL, SSI + SSH & PhpMyadmin voor MySQL


VPS: Wanneer je een eigen website wilt realiseren, is de kans groot dat je rondkijkt voor geschikte webhosting. Webhosting is eenvoudig in gebruik, omdat de benodigde besturings- en softwareprogramma’s al voor je zijn ingesteld en je direct met je website aan de slag kan. Neem je graag zelf de touwtjes in handen om je website in te richten, dan biedt een virtual private server (VPS) van hostingprovider TransIP uitkomst. Hiermee krijg je de technische vrijheid om je webruimte en daarmee je website volledig naar eigen inzicht in te richten.

Jouw Site: Heb je liever gisteren dan vandaag je website online staan? Met de gebruiksvriendelijke sitebuilder van Jouw Site bouw je met gemak een professionele website voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden. Of je nu een blog vol reisverhalen en -foto’s wilt creëren of een website die dienstdoet als visitekaartje. Zelfs een webshop vol producten behoort tot de mogelijkheden! Je hebt geen technische kennis nodig om jouw online wens werkelijkheid te laten worden. Op de website van TransIP kies je eenvoudig je eigen internetadres en ontwerp je via de sitebuilder van Jouw Site een moderne en mooie website, blog of webshop. In een paar simpele stappen zet je jouw creatie online.

Jouw Homepage: Lijkt het zelf maken van een website een ver-van-je-bed-show? Begin dan eens met één pagina. TransIP biedt je met Jouw Homepage de mogelijkheid om op een zelfgekozen internetadres één pagina aan te maken. Deze kun je onbeperkt vullen met bijvoorbeeld reisverhalen, foto’s of informatie over je bedrijf. Via de gebruiksvriendelijke sitebuilder kun je de pagina zo lang maken als je zelf wilt! Heb je na een tijdje de smaak te pakken en wil je meer pagina’s? Met een klik op de knop upgrade je jouw pagina naar een website met meerdere pagina’s.

Jouw E-mail: Schaam jij je ook voor een e-mailadres dat je jaren geleden hebt aangemaakt of ben je het helemaal zat dat een adres met jouw naam al in gebruik is door iemand anders? Met Jouw E-mail van TransIP bestel je in 4 simpele stappen een persoonlijk e-mailadres die jou onderscheidt van de massa en professioneel laat overkomen richting de buitenwereld. Hiernaast worden je berichten niet geanalyseerd voor advertentiedoeleinden. Voor 3 euro per maand communiceer je op de manier die echt bij jou past en krijg je er zelfs gratis Jouw Homepage bij!